Έξοδος από το ειδικό διετές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ‏

Σε κάθε περίπτωση, για να μπορέσει μία επιχείρηση να εξέλθει από το ειδικό διετές πρόγραμμα θα πρέπει να έχει καταβάλλει στο ΙΚΑ τις προκύπτουσες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τον χρόνο αυτό.

Εάν η επιχείρηση εξέλθει από το πρόγραμμα πριν την ολοκλήρωσή του,  τότε θα χρειαστεί να επιστρέψει ένα ποσό από τις επιχορηγήσεις που έχει λάβει, το οποίο προκύπτει ως αναλογία του ποσού που έχει λάβει και του χρόνου που απέμεινε για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Εάν οι εργαζόμενοι δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις για την επιχείρηση, αλλά και πάλι, για να είναι  εφικτό αυτό θα πρέπει να έχουν καταβληθεί μέχρι τότε όλες οι ασφαλιστικές εισφορές.

 

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΙΚΑ 10/2013 οι κατηγορίες των με κυμαινόμενες αποδοχές αμειβομένων μισθωτών για το έτος 2013 , κατατάσσονται σε ασφαλιστικές κλάσεις τεκμαρτών ημερομισθίων κατώτερες κατά τρεις από αυτές που είχαν καταταχτεί για το έτος 2012. Αυτή είναι η μόνη αλλαγή που έχει γίνει για τους αμειβόμενους μισθωτούς με κυμαινόμενες αποδοχές.

Δημοσιεύτηκε στο Εργατικά

Υποβολή απάντησης

Καθημερινή ενημέρωση για λογιστικά φορολογικά και εργατικά θέμματα.

Upcoming Events
%d bloggers like this: