Φορολογική και ασφαλιστική αντιμετώπιση εθελοντικής εργασίας‏

Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της εξαρτημένης εργασίας, υπάρχει και υποχρέωση ασφάλισης. Στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, διενεργείται παρακράτηση φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ΚΦΕ και ο φόρος αποδίδεται με μηνιαίες δηλώσεις βάσει του άρθρου 59 του ιδίου Κώδικα (ν 2238/94). Στην περίπτωση αυτή, υφίσταται υποχρέωση υποβολής προσωρινών δηλώσεων και οριστικής δήλωσης ΦΜΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 59 του ΚΦΕ.

Όταν τον αμειβόμενο δεν τον συνδέει σχέση έμμισθης υπηρεσίας, εκδίδεται απόδειξη δαπάνης και διενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20%, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 58 του Ν. 2238/94. Ο φόρος αποδίδεται με δήλωση που υποβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις  της παρ. 1 του άρθρου 59 του ΚΦΕ. Σημειώνεται ότι με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1053/2013, αναστάλθηκε η υποχρέωση υποβολής οριστικής δήλωσης για το έτος 2012 για τις αμοιβές στις οποίες επιβάλλεται φόρος βάσει των διατάξεων του άρθρου 58.

Εφόσον υπάρχει γραπτή συμφωνία(υπογεγραμμένη και από τις 2 μεριές και κατατεθειμένη στο ΙΚΑ) για άμισθη εργασία σε Ναό για κοινωνικούς λόγους(π.χ. ως εθελοντισμός) τότε δεν θα έχει συνέπειες εργατικές ή ασφαλιστικές.

Δημοσιεύτηκε στο Εργατικα Αποφάσεις

Υποβολή απάντησης

Καθημερινή ενημέρωση για λογιστικά φορολογικά και εργατικά θέμματα.

Upcoming Events
%d bloggers like this: