Έως 14 Ιουνίου η ενημέρωση για τους τόκους καταθέσεων

Σύμφωνα με επιστολή που μόλις παρέλαβαν από το Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα εντέλλονται να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 14 Ιουνίου, τα στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων των λογαριασμών που διαθέτουν σε αυτά οι φορολογούμενοι.

Με αυτόν τον τρόπο, καθίσταται σαφές ότι η ενημέρωση για τους τόκους των καταθέσεων θα γίνει απευθείας από τις τράπεζες, όπως είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες – τουλάχιστον οι τέσσερις συστημικές – θα πρέπει να στείλουν στο υπουργείο Οικονομικών έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου αρχεία τόκων. Οι τράπεζες θα ενημερώσουν για τον αριθμό του λογαριασμού, τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους που τον αφορούν και στη συνέχεια θα αναφέρουν τα ΑΦΜ των δικαιούχων του λογαριασμού.

Στην επιστολή της η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών περιγράφει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τράπεζες και που αφορά τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους καταθέσεων που διατηρούν μόνο φυσικά πρόσωπα.

Δημοσιεύτηκε στο Εισ. Φυσικών Προσώπων, Εισόδημα

Καθημερινή ενημέρωση για λογιστικά φορολογικά και εργατικά θέμματα.

Upcoming Events
%d bloggers like this: