Παράταση σύμβασης ορισμένου χρόνου

1. Σύμφωνα με την εγκ. ΣΕΠΕ 30982/4-7-2013 ορίζεται ότι «Το πεδίο «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» ή «ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» επιλέγεται και στην περίπτωση υποβολής σύμβασης μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια ανανεώνεται ή παρατείνεται, όπως επίσης και σε περίπτωση υποβολής του σχετικού εγγράφου απόφασης παράτασης της μονομερούς επιβολής συστήματος εκ περιτροπής εργασίας.

 

2. Όταν λήξει και η νέα σύμβαση εργασίας υποβάλλεται ηλεκτρονικά το έντυπο Ε7 (Βεβαίωση – Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου) εντός 8 ημερών.

 

3. Δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής νέου πίνακα προσωπικού καθώς έχει υποβληθεί ούτως ή άλλως και ισχύει για όλο το έτος.

 

Για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει κάποιο διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας που να παίρνει θέση. Έπειτα από προφορική επικοινωνία με το Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η άποψή μας είναι η εξής:

 

Για την ανανέωση σύμβασης ορισμένου χρόνου υπάρχει υποχρέωση σύναψης μίας νέας σύμβασης ορισμένου χρόνου, η οποία δεν υποβάλλεται στο ΣΕΠΕ. Θεωρώντας ότι η προαναφερόμενη εγκύκλιος 30982/2013 βρίσκει εφαρμογή και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης, ο εργοδότης μπορεί να μην υποβάλλει το έντυπο Ε7 με τη λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου, αλλά μόνο κατά τη λήξη της δεύτερης σύμβασης.

 

Τα παραπάνω τελούν υπό την αίρεση νέας ερμηνευτικής εγκυκλίου, που κατά πληροφορίες αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Δημοσιεύτηκε στο Διαδικασίες, Εργατικά

Υποβολή απάντησης

Καθημερινή ενημέρωση για λογιστικά φορολογικά και εργατικά θέμματα.

Upcoming Events
%d bloggers like this: